Sugaring is de enige vorm van ontharing die de haren volledig met haarwortel verwijderd. Alle andere technieken hebben een averechtse werking op het resultaat. Cliënten die toch scheren of naast de sugaring een andere techniek toepassen wordt geadviseerd daarmee te stoppen of niet te beginnen met sugaring.
Dat verschilt per persoon. Dit heeft te maken met hoe stug de haren zijn, hoeveel haren je hebt, leeftijd, genen en medicijngebruik. Tijdens de afspraak kan een grove schatting worden gedaan.
De suiker van Pandhy’s bevat alleen lichaamseigen stoffen zoals glucose, fructose en water. Zij hebben hier ook een patent op. Sugarwax is een benaming en zal soms een combinatie van suiker en hars zijn. Harsen is de traditionele manier van ontharen zoals iedereen die kent.
Dit komt door de 3 verschillende haargroeifases die een lichaam heeft. We kunnen niet zien in welke fase het lichaam op dit moment zit waardoor de ontharing soms net ongunstig valt en de nieuwe haargroeifase sneller naar boven komt. Dit betekent niet dat de ontharing die keer voor niks is geweest. Alle haren komen een keer aan de beurt en met sugaring werken we langzaam naar een natuurlijke definitieve ontharing.
De haren die tijdens de behandeling verwijdert zijn blijven 6 weken weg. Het lichaam heeft 3 haargroei fases waardoor er na enkele weken al nieuwe haren naar boven kunnen komen uit een andere haargroeifase.
De techniek is niet hetzelfde als definitief ontharen maar over een bepaalde periode wordt de haargroei steeds minder en uiteindelijk definitief. Dit is per persoon ook verschillend.
Mannen kunnen terecht voor het ontharen van de borst, buik en rug. De schaamstreek wordt niet onthaart.
Pandhy’s is het enige merk ter wereld dat alleen maar lichaamseigen stoffen verwerkt in hun suiker. Ook hebben zij hier een patent op.
De suiker bevat alleen maar lichaamseigen stoffen waardoor het lichaam deze stoffen toelaat. Wanneer het wordt toegepast om te ontharen worden alleen dode huidcellen en haren verwijderd. De gezonde, levende cellen blijven intact. Hierdoor doet sugaring minder pijn dan andere ontharingstechnieken waar de bovenste huidlaag wel wordt verwijdert. Toch is de pijngrens bij iedereen anders en ook kan de pijn verschillen per lichaamsdeel.
Een natuurlijke manier van ontharen door middel van lichaamseigen stoffen glucose, fructose en water.